Terug

TaalStaal 2020

Inschrijving is geopend
De inschrijving is gestart voor de vierde editie van TaalStaal. In deze nieuwsbrief vertellen we je graag meer over het programma. En je hebt nog tot 1 januari 2020 om je poster aan te melden voor het congres.
Op vrijdag 6 maart 2020 is de vierde editie van TaalStaal in theater DE KOM in Nieuwegein. TaalStaal is bedoeld voor alle professionals die werken met kinderen of jongeren met een taalontwikkelingsstoornis (TOS) binnen de zorg en onderwijs sector. De kosten voor deelname zijn € 195. Studenten betalen een gereduceerd tarief van € 50,-.

Programma TaalStaal
Het volledige programma van TaalStaal 2020 is bekend. Vanaf 9 uur ben je van harte welkom in theater DE KOM in Nieuwegein. Om half 10 wordt de dag geopend door Ellen Gerrits. Daarna volgen er lezingen van onder andere Jan Willem Gorter en Nicola Botting en kun je in de middag kiezen uit twee parallelsessies. De hele dag is er gelegenheid om kennis uit te wisselen en de posterpresentaties te bekijken. Houd de nieuwsbrief in de gaten voor meer achtergrond informatie en interviews met spekers.

Posters vorige editie
Weten waar de vorige edities van TaalStaal over gingen? Op de nieuwe website staan nu ook alle posters van 2017 en de presentaties van de edities van 2013, 2015 en 2017 online. Je kunt dus alles nog eens rustig teruglezen.

Herhaalde oproep posters TaalStaal 2020 - presenteer je eigen onderzoek
Tijdens de vorige edities van TaalStaal hadden wij een rijk aanbod aan posters. Deze werden met groot enthousiasme ontvangen door de bezoekers. Ook nu kun je weer je eigen onderzoek op het gebied van TOS presenteren. Ditmaal introduceren wij een aantal nieuwe elementen. Zo vragen wij je een kort filmpje te maken van maximaal 30 seconden waarin je het publiek enthousiasmeert voor een bezoek aan je poster. En er is ruimte voor digitale posters. Via de onderstaande link lees je er alles over.

Poster aanmelden
Wil je een posterpresentatie houden over je eigen onderzoek op het gebied van TOS, stuur dan vóór 1 januari 2020 een samenvatting (max. 250 woorden) naar congres@taalstaal.nl. Na 1 februari 2020 ontvang je bericht of je poster op het congres geplaatst kan worden. Je hoeft dan ook pas aan de slag met het filmpje. Heb je vragen? Neem gerust contact op met Noëlle Uilenburg, nuilenburg@nsdsk.nl of met Janneke Brouwer de Koning, j.brouwerdekoning@pento.nl.

Wij kijken uit naar alle posterinzendingen!


Namens de organisatiecommissie van TaalStaal 2020:

Marjan Bruins, Koninklijke Auris Groep
Britt Hakvoort, Koninklijke Auris Groep
Ellen Gerrits, Hogeschool Utrecht en Universiteit Utrecht
Constance Vissers, Koninklijke Kentalis
Ingrid Singer, Hogeschool Utrecht
Tessel Boerma, Universiteit Utrecht
Janneke Brouwer de Koning, Pento
Noëlle Uilenburg, NSDSK